Čierna a purpurová

Wojciech Dutka

Skutočný príbeh lásky esesáka a mladej Slovenky počas druhej svetovej vojny

Milena Zingerová, mimoriadne hudobne nadaná Bratislavčanka, pochádza z váženej židovskej právnickej rodiny a práve sa stala študentkou konzervatória. Jej bezstarostný život však preruší vypuknutie 2. svetovej vojny. Zingerovci sa okamžite stávajú občanmi druhej kategórie, ktorí musia každý deň bojovať o prežitie.

Franz Weimert už v puberte stratil vieru v cirkev aj vlastnú rodinu, podľahol vplyvu nacistickej ideológie a vstúpil do Hitlerjugendu. Po smrti brata, ktorý padol počas bojov za Varšavu, sa prihlásil ako dobrovoľník do SS. Rýchlo prestáva rozlišovať medzi dobrom a zlom... A na jar 1942 si vyberá službu v koncentračnom tábore Osvienčim.

Práve tam smeruje aj Milena s prvým ženským transportom. Vystrašené dievča odsúdené na pomalú smrť chce za každú cenu prežiť peklo nemeckého vyhladzovacieho tábora. A osud jej dáva šancu: má zaspievať na narodeninovej oslave svojho nepriateľa...

A tak sa zrodí jeden z najneobyčajnejších milostných príbehov holokaustu.

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 400
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 24.6.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnosť 0,54 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov CZERŃ I PURPURA
Pôvodný jazyk poľština
EAN 9788056627174
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

Recenzia médii

knihomolky.wordpress.com - Čierna a purpurová

Nádherný a veľmi emotívny príbeh sa podarilo vytvoriť poľskému spisovateľovi Wojciechovi Dutkovi, ktorý sa inšpiroval skutočným príbehom z obdobia druhej svetovej vojny. Milena Zingerová pochádza z váženej židovskej rodiny. Má obrovský hudobný talent, ktorý ju dostane na bratislavské konzervatórium, no prichádza druhá svetová vojna a rodine sa začína boj o prežitie. Nestráca však odvahu a je od...

Autor knihy

Wojciech Dutka

Wojciech Dutka

Spisovateľ, učiteľ a historik. Vo svojej tvorbe sa zameriava najmä na historické romány a populárne-náučnú literatúru. V roku 2014 obhájil doktorát na Jagelovskej univerzite v Krakove. V rovnakom roku získal štipendium od The Jewish Foundation for the Righteous. Jeho najúspešnejším románom je kniha Čierna a purpurová.