Neviestky Osvienčimu

Dominik W. Rettinger

Toto je prvý román o Komande Puff, verejnom dome v neľudských koncentračných táboroch.

Platená láska. Platba za život.

O hrôzach nacistických koncentračných táborov sa už napísalo veľa. Tento román je však prvou knihou venovanou tematike Komanda Puff, verejného domu pre väzňov, ktorý otvorili na Himmlerov príkaz vo viacerých koncentračných táboroch vrátane Osvienčimu.

Atraktívna mladá Poľka Eliza sa po sérii osudných chýb ocitne v pekle Osvienčimu. Vo vlaku, ktorý vezie väzňov do tábora, spozná Magdalenu, mimoriadne krásnu devätnásťročnú dievčinu. Šokované biedou, hladom a nesmiernym utrpením bojujú v príšerných podmienkach o prežitie. Ich krása však nezostane dlho nepovšimnutá: padnú do oka veliteľovi Komanda Puff Wolfgangovi Steinhoffovi, ktorý im ponúkne prácu. Za obslúženie desiatich mužov denne získajú poriadne jedlo, šaty a trocha dôstojnosti. A po odslúženom polroku ich vraj prepustia na slobodu! Netušia, že si za svoje telá práve kúpili vstupenku do ďalšieho pekla, z ktorého iba zázrakom vyviazne živá len jedna z nich.

Eliza si všetky udalosti zaznamenala do denníka, ktorý sa po vojne dostane do rúk Steinhoffovej matky. Verí, že v ňom nájde dôkaz o synovej nevine. Lenže to, čo sa dozvie, ju oberie o všetku nádej...

Čítať viac
13,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 312
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 28.8.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,44 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Kommando Puff
Pôvodný jazyk poľština
EAN 9788056617892
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

Recenzia médii

Tomáš

zaujímavé novinky - Neviestky Osvienčimu

Akékoľvek čítanie venované hrôzam v koncentračných táboroch sa môže zdať neuveriteľné, ako hororová rozprávka smrti, bezohľadnosti a absolútnej neistoty. Z literatúry faktu vieme o komandách, o „Kanade“, o príbehoch jednotlivcov, hrdinoch, porazených. Vieme o kápoch a snahe vypudiť ľudskosť z pochodujúcich mŕtvol, lebo len tie budú poslušné a nebudú mať silu vzdorovať zámerom vyhladzovania. Príb...

Autor knihy

Dominik W. Rettinger

Dominik W. Rettinger

Dominik W. Rettinger je poľský scenárista, režisér a spisovateľ. Narodil sa v Štetíne. Vyštudoval kulturológiu vo Vratislave a Štátnu filmovú, televíznu a divadelnú školu v Lodži. Je spoluautorom a režisérom filmu Gra w ślepca (1985), scenáristicky sa podieľal na mnohých televíznych inscenáciách a seriály Ekipa, ktorý režírovala Agnieszka Holland. Je autorom mnohých úspešných románov v žánri fantasy, sci-fi či krimi.