Dračie zuby

Michael Crichton

Objavy pravekých kostí. Rivalita na život a na smrť. Dobrodružstvo tvoriace dejiny.

Objavy pravekých kostí. Rivalita na život a na smrť.

Dobrodružstvo tvoriace dejiny.

Píše sa rok 1876. Západ Spojených štátov amerických ešte stále obývajú indiánske kmene, no zlatá horúčka tam láka čoraz viac prisťahovalcov a s nimi pribúdajú nové mestá, kde vládnu drsné zákony Divokého západu. Do týchto nebezpečných končín sa vydáva dvojica paleontológov posadnutých hľadaním dinosaurích skamenelín, ktorí sa navzájom osočujú, špehujú a robia všetko pre to, aby predstihli svojho soka. Ich súperenie sa neskôr stane známe ako Vojna o kosti.

V románe Dračie zuby spojil svetoznámy autor podrobne naštudované historické fakty so svojou bohatou fantáziou. Crichton sa vracia k svojej obľúbenej téme paleontológie a tentoraz vychádza zo skutočnej rivality medzi dvojicou vedcov – profesorom Edwinom Drinkerom Copeom a profesorom Othnielom Charlesom Marshom. Napínavé a majstrovsky napísané rozprávanie má všetky predpoklady stať sa ďalšou crichtonovskou klasikou.

Čítať viac
15,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 288
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 10.6.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,42 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Dragon teeth
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ František Kôpka
EAN 9788056628157
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Autor knihy

Michael Crichton

Michael Crichton

Michael Crichton bol svetoznámy americký spisovateľ, scenárista a producent, držiteľ mnohých literárnych, filmových či televíznych ocenení. Medzi jeho najznámejšie romány patrí Jurský park, Kmeň Andromeda či Vychádzajúce slnko. Všetky tieto romány boli aj sfilmované. Spolupracoval aj na seriáloch Pohotovosť či Westworld.