Tajomstvo Agathy Christie

Marie Benedict

Ohromujúci príbeh zmiznutia slávnej spisovateľky

Romány Agathy Christie odolali skúške časom a predstavili detektívne majstrovstvo, ktorému sa vďaka jej neriešiteľným záhadám azda nikto nevyrovná. No skutočná história Agathinho života ponúka možno tú najväčšiu záhadu zo všetkých.

V decembri 1926 bola Agatha Christie nezvestná. Vyšetrovatelia objavili jej prázdne auto na okraji hlbokého ponurého rybníka a vo vozidle zostal kožuch aj napriek mrazivej noci. Jej manžel, personál domu ani jej dcéra nemali potuchy o tom, kde sa nachádzala. V Anglicku sa rozpútalo bezprecedentné pátranie po úspešnej autorke záhadných románov. O jedenásť dní sa Agatha objavila, no rovnako tajomne ako zmizla. Špekulácie o týchto jedenástich dňoch pretrvávajú dodnes. A bestsellerová autorka Marie Benedict predstavuje napínavú rekonštrukciu jednej z najslávnejších udalostí literárnej histórie.

Čo je skutočnosť a čo fikcia? Akú úlohu v zmiznutí Agathy Christie zohral jej neverný manžel a čo zatajil vyšetrovateľom?

Ohromujúci príbeh zmiznutia slávnej spisovateľky

Čítať viac
12,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 264
Dátum vydania 4.6.2021
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,519 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 2
Originálny názov The Mystery of Mrs. Christie
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056622346
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

knihomolky.wordpress.com - Tajomstvo Agathy Christie

Agathu Christie a jej brilantné detektívky pozná hádam každý. No aj jej život ponúka jednu obrovskú záhadu, ktorú do románovej podoby spracovala Marie Benedict. Prináša tak svoj pohľad a vlastnú rekonštrukciu Agathinho záhadného zmiznutia. Tá totiž takmer bez stopy zmizla v decembri roku 1926. Rovnako tajomne sa objavila o jedenásť dní… Špekulácií o jej zmiznutí je dodnes niekoľko. Vďaka románu...

Ildi knihomolka - Tajomstvo Agathy Christie

Kto by už nepoznal túto britskú spisovateľku detektívnych románov. Patrí medzi klasikov s najpredávanejšími dielami svojej doby. Aj keď som prečítala veľa jej detektívnych kníh, o jej živote som toho veľa nevedela. Neprečítala som si žiadny životopis a na knihu Tajomstvo Agathy Christie som sa tešila o to viac. 3. decembra 1926 zmizne autorka mega úspešných detektívnych príbehov presne na jeden...

Autor knihy

Marie Benedict

Marie Benedict

Marie Benedict je právnička s viac ako desaťročnou advokátskou praxou. Študovala históriu a právo a s rodinou žije v Pittsburghu. Štúdium histórie ju priviedlo aj k písaniu. Fascinujú ju príbehy žien z histórie, ktorým chce vzdať hold a ukázať ich výnimočnosť. Slovenskí čitatelia a čitateľky tak mohli spoznať silný príbeh Hedy Lamarrovej, holywoodskej ikony a zároveň vedkyne v románe Jediná žena v miestnosti, V tieni Einsteinai, Jej skrytá geniality či záhadný príbeh zmiznutia známej spisovatelky v románe Tajomstvo Agathy Christie.