Proti vetru

Kristin Hannah

Od autorky bestsellerov Slávik a Veľká samota prichádza silný epický román o láske, hrdinstve a nádeji, zasadený do čias veľkej hospodárskej krízy.

„Ak sa započúvate, moja pôda vám porozpráva svoj príbeh. Príbeh našej rodiny.“

Od autorky bestsellerov Slávik a Veľká samota prichádza silný epický román o láske, hrdinstve a nádeji, zasadený do čias veľkej hospodárskej krízy, keď Amerika bojovala sama so sebou, milióny ľudí boli bez práce a aj pôda akoby sa obrátila proti nim.

Texas 1921. Čas hojnosti. Vojna sa skončila, pôda je štedrá a Amerika je na pokraji novej, optimistickej éry. Elsa Wolcottová sa v časoch, keď jedinou možnosťou ženy je manželstvo, považuje za starú a vidí pred sebou pochmúrnu budúcnosť. Všetko sa však zmení, keď sa zoznámi s Rafom Martinellim a jej život naberie úplne iný smer. Keďže má zničenú povesť, jediným riešením je svadba s mužom, ktorého ledva pozná…

Do roku 1934 sa svet veľmi zmenil; milióny ľudí sú bez práce a sucho zničilo Veľké planiny. Farmári bojujú o svoju pôdu a živobytie, úroda je čoraz biednejšia, voda vysychá a zem praská. Na planinách neľútostne zúria prachové búrky. Všetko na farme Martinelliovcov hynie vrátane Elsinho chabého manželstva. Každý deň zvádzajú zúfalý boj proti prírode, boj za to, aby udržali pri živote svoje deti.

V týchto neistých a nebezpečných časoch si Elsa – tak ako mnohí jej susedia – musí vybrať jednu z dvoch rovnako bolestných možností: ostať a bojovať za milovanú pôdu, alebo ísť na západ do Kalifornie hľadať lepší život pre svoju rodinu.

Proti vetru je strhujúci román, ktorý nám pripomína časy veľkej hospodárskej krízy a ľudí, ktorí ju prežili – tvrdú realitu, ktorá rozdelila národ a nútila ľudí bojovať o prežitie. Je to svedectvo o nádeji, odolnosti a sile ľudského ducha prežiť navzdory nepriazni osudu. Nezmazateľný portrét Ameriky a amerického sna videný očami nezlomnej ženy, ktorej odvaha a obeta definuje celé generáciu.

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 416
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 19.11.2021
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,65 kg
Jazyk slovenčina
Ilustrátor Joni Stringfield
Originálny názov The Four Winds
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056623497
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Recenzia médii

patrishatheserpent - Proti vetru

Výnimočné knihy ma dokážu výnimočne rozplakať. A presne týmto slovom by som označila knihu Proti vetru. Výnimočná. Kristin Hannah v nej vyrozprávala príbeh Elsy, nezlomnej mladej ženy, s ktorou sa život nemaznal. Else je už odmalička vštepované, že sa nikdy nevydá, pretože je chorľavá a nepekná, a tak s týmto nastavením mysle vstupuje aj do dospelosti. Bez nádeje na vydaj a šťastný, naplnený ži...

matine.knihy - Proti vetru

“Keď všetko ostatné odíde, zostane len láska. To som mala povedať deťom pri odchode z Texasu. A to im poviem dnes večer. Niežeby to pochopili. Ako by mohli? Mám štyridsať rokov a až teraz som sa dozvedela túto základnú pravdu. Láska. V najlepších časoch je to sen. V najhorších časoch spása.” Toto bolo také výborné a silné čítanie. Kristin Hannah aj týmto románom potvrdila, že je skvelá spisovate...

zuzanaa8 - Proti vetru

Amerika v roku 1921- je krátko po vojne a ľudia si znova užívajú krásy života a vsetko prekvitá. Elsa má 25 rokov, cíti sa neskutočne osamelo, nemilovaná a rodičmi odvrhovaná. Vzťah jej rodičov k nej bol veľmi smutný. Dávali jej doslova najavo, že je škaredá, slabá, menejcenná a v živote nič nedokáže. ("Vo vlastnej rodine sa hanbila za to, ze je nepekná. Tá haba sa stala súčasťou jej osobnosti, pr...

Autor knihy

Kristin Hannah

Kristin Hannah

Kristin Hannah pochádza z Kalifornie a pôvodne vôbec nezamýšľala stať sa spisovateľkou. Po promócii na University of Washington, kde študovala mediálnu komunikáciu, pracovala v reklamnej agentúre v Seattli. Neskôr vyštudovala právo na University of Puget Sound a prv než sa stala spisovateľkou na plnú úväzok, pracovala ako právnička. Svoj prvý román napísala spolu so svojou mamou, ktorá v tom čase umierala na rakovinu. Kniha nikdy nevyšla. Jej najslávnejším románom je Slávik, ktorý vyšiel v 45 jazykoch a predalo sa 4,5 miliónov výtlačkov po celom svete. V slovenčine vychádza aj jej knižná predloha obľúbeného netflixového seriálu Firefly Lane.