Svet bez e-mailov

Cal Newport

Ako na prázdnu mailovú schránku od úspešného Cala Newporta!

Od bestsellerového autora New York Times, Cala Newporta, prichádza odvážna vízia, ako oslobodiť pracovníkov od tyranie doručenej pošty – a ako rozpútať novú éru produktivity.

Súčasní pracovníci sú vystavení neustálej potrebe komunikovať. Ich dni sú definované neúprosným prívalom e-mailov a digitálnych správ. Práve z tohto dôvodu dnes už nik nemá kognitívnu kapacitu na to, aby vykonal kus dobrej roboty. Boli časy, keď sme nástroje ako e-mail považovali za najlepší technologický prínos. Výskumy ale odhalili, že ľudia jednoducho nie sú stvorení na neustálu digitálnu komunikáciu.

Na pracovný deň riadený pod taktovkou schránky s doručenou poštou sme si zvykli až natoľko, že si len ťažko vieme predstaviť nejaké alternatívy. Ale ony existujú. Cal Newport v knihe uvádza sériu princípov a konkrétnych pokynov na jeho nápravu. Vo Svete bez e-mailov ilustruje pracovisko, na ktorom jasné a štruktúrované procesy – žiadne náhodné zasielanie správ – definujú, ako sa pracovné úlohy určujú, prideľujú a kontrolujú. V tejto imaginárnej kancelárii sa zjednodušuje dôležitá komunikácia a priečinok s doručenou poštou ani chatovacie kanály už nie sú pri práci ústredným prvkom.

„Svet bez e-mailov pomenúva to, čo mnohí z nás intuitívne cítia, ale doposiaľ neboli schopní to vysvetliť: spôsob, akým pracujeme, nefunguje. Cal Newport mapuje cestu späť k zdravému rozumu a ponúka množstvo overených postupov, ktoré nám pomôžu uniknúť tyranii preplnených schránok s poštou a dosiahnuť pokojnejší, zmysluplnejší a produktívnejší pracovný život.“

– Drew Houston, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ Dropboxu

Čítať viac
15,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 328
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 5.8.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,4 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Radka Smržová
EAN 9788056628140
Vek od 18
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Autor knihy

Cal Newport

Cal Newport

Cal Newport je americký akademik a spisovateľ. Študoval informatiku na univerzite Darthmouth. Pracuje ako docent informatiky na univerzite v Georgetowne. Popri tom píše knihy, na svojom konte ich už má sedem a všetky sa stali bestsellermi. Medzi najúspešnejšie určite patrí aj titul Hlboká práca, ktorý bol preložený do viac ako 35 jazykov. Cal prispieva článkami do mnohých magazínov a novín ako The New Yorker, The New York Times či WIRED a je pravidelným hosťom rádia NPR. Vedie úspešný podcast Deep Questions.