Nočný cirkus

Erin Morgenstern

Od autorky svetového bestselleru BEZHVIEZDNE MORE

Cirkus snov prichádza bez ohlásenia. Putuje po celom svete a zakaždým v ňom pribúdajú odvážnejšie a nápaditejšie atrakcie. Vo víre dymu a v odlesku zrkadiel, mimo očí bežných návštevníkov, stoja proti sebe dvaja iluzionisti: Celia a Marco. Ich súboj trvá už roky a proti vlnám kúziel, zaklínadiel a ilúzií nie je odolný nik. Obaja mladí iluzionisti mali vrodené nadanie pre mágiu, ale nikto nepredpokladal, že mladí ľudia, ktorí mali byť súpermi na život a na smrť, porušia pravidlá a nevedomky sa do seba zaľúbia. Ich učitelia však majú stále na dosah nitky osudu, pred ktorými nie je v bezpečí žiaden obyvateľ cirkusu, ani mladí zaľúbenci, návštevníci či tvorcovia najneobyčajnejšieho snového predstavenia na svete.

Debutový román Erin Morgensternovej Nočný cirkus vám dovolí vykročiť zo sveta spútaného iba vašou fantáziou. Otočením prvej stránky vyrážate na cestu, kde nedokážete odlíšiť skutočnosť od sna, autorkinu predstavivosť od svojich osobných zážitkov. Nočný cirkus nedokáže spútať nikto a nič, každého čitateľa opantá cirkusová mágia, zaklínadlá z hlbín knižníc a ilúzie jazyka a písma. Otvárame za súmraku, zatvárame za úsvitu.

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 368
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 29.7.2022
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,602 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Tamara Chovanová
EAN 9788056629024
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Autor knihy

Erin Morgenstern

Erin Morgenstern

Erin Morgenstern sa preslávila kultovým románom Nočný cirkus, ktorý bol preložený do 37 jazykov a získal si srdcia a podmanil predstavivosť miliónov čitateľov po celom svete. Získala zaň Alex Award či Locus Award a dlhodobo sa držal na vysokých priečkach bestsellerov podľa The New York Times. Rovnako úspešný bol aj jej druhý román Bezhviezdne more. Erin Morgenstern vyrastala v štáte Massachusetts, kde vyštudovala divadelnú tvorbu a scénografiu na Smith College. S manželom Adamom a najmilšou mačičkou na svete žije v horskom pásme Berkshires v štáte Massechusetts, kde každý deň píše, hrá videohry a zlepšuje sa v miešaní koktailov. Erin zbiera šperky, štrikuje, maľuje, je posadnutá vonnými olejmi a pitím čaju.