Slnko a jeho kvety

Rupi Kaur

Už nezostalo nič, pre čo sa treba strachovať. Slnko a jeho kvety sú tu.

Po celosvetovo úspešnej básnickej zbierke mlieko a med prichádza Rupi Kaur s ďalšou, rovnako fenomenálnou zbierkou slnko a jeho kvety.

Nájdete v nej básne o búrlivej a transcendentnej ceste rastu a zahojenia. O pocte predkom a vlastným koreňom. O opustení samej seba, násilnom vyhostení a znovuobjavení domova vo svojom vnútri. A oslavu lásky vo všetkých podobách.

V piatich kapitolách, doplnených o autorkine ilustrácie, rozpráva slnko a jeho kvety príbeh vädnutia, opadávania, zakoreňovania, rastu a rozkvitania.

Čítať viac
12,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Žáner poézia
Počet strán 256
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 5.8.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,36 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 2
Prekladateľ Miroslava Ábelová
EAN 9788056629109
Vek od 18
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Ďalšie tituly z rady "Zbierka poézie Rupi Kaur"

Autor knihy

Rupi Kaur

Rupi Kaur

Rupi Kaur je autorka a ilustrátorka úspešných zbierok poézie, ktoré okamžite od vydania bodujú u čitateľov a čitateliek a dobýjajú rebríčky predajnosti. Po tom, ako v roku 2014 získala diplom v odbore rétoriky, publikovala svoju prvú knihu poézie mlieko a med. Z medzinárodne uznávanej zbierky sa predalo milióny výtlačkov, vďaka čomu si zabezpečila trvalé miesto v rebríčku najpredávanejších kníh The New York Times. Odvtedy ju preložili do viac ako štyridsiatich jazykov. Jej dlhoočakávaná druhá zbierka slnko a jeho kvety vyšla v roku 2017. V nej pokračuje v objavovaní širokého spektra tém, ako napríklad láska, strata, trauma, uzdravenie, ženskosť, migrácia až po revolúciu. Rupi svoju poéziu prednáša po celom svete. Jej fotografie a umelecké smerovanie si získali veľa priaznivcov a dúfa, že vo svojej jedinečnej umeleckej tvorbe bude môcť naďalej pokračovať a rozvíjať ju.