HIT: Kompletný sprievodca histamínovou intoleranciou
James Gibb L.
Kompletná príručka o HIT - o príčinách vzniku ochorenia, symptómoch a možnostiach liečby.
Histamínová intolerancia (HIT) patrí v súčasnosti medzi rozšírené ochorenia. Postihuje mnohých z nás, aj keď o jej existencii často netušíme. Jej príznakmi môžeme trpieť dlhodobo a sú také rôznorodé, že si ich zvyčajne nedokážeme dať do súvisu so stravou, ktorú naše telo nevie správne spracovať. Dôvodom je neznášanlivosť histamínu – látky, ktorá sa vyskytuje v mnohých potravinách. Na hladinu histamínu v krvi okrem stravy vplývajú aj gény, okolité prostredie a stres. Ak prekročí únosnú hranicu, vzniká zápalová reakcia a telo reaguje symptómami, ktoré nám strpčujú život.
Dobrá správa je, že ak o HIT získame informácie a pochopíme mechanizmus tohto ochorenia, môžeme ju dostať pod kontrolu. Najlepšie dlhodobou, spočiatku striktnou diétou, pri ktorej vylúčime potraviny s vysokým obsahom histamínu.
Táto kniha vás bude sprevádzať na ceste k uzdraveniu. Je kompletnou príručkou o HIT; informuje o príčinách vzniku ochorenia, symptómoch a možnostiach liečby. Navyše v nej nájdete zoznam nízkohistamínových potravín a viac ako 150 skvelých receptov od predjedál až po dezerty.
Čítať viac
Informácie
Počet strán
304
K stiahnutiu
pdf
Obsah.pdf
pdf
Ukážka.pdf
Dátum vydania
14.9.2018
Formát
167x225 mm
Hmotnosť
0,59 kg
Jazyk
slovenčina
Originálny názov
Is Food Making You Sick?
Pôvodný jazyk
angličtina
EAN
9788056606223
Vek od
15
Typ
kniha
Väzba
brožovaná lepená
Recenzia médii
Perlasworldofstories.blog.cz - Pochopiť a pomôcť > HIT: kompletný sprie
Možno nie som doktor, no do lekárne za mnou chodí čoraz viac ľudí, ktorí mi na otázku: Máte nejaké problémy, o ktorých by som mala vedieť? odpovedajú, že majú práve vyššie spomínanú histamínovú intoleranciu, takže nič nemôžu.
Aj farmaceuti sú len ľudia, ktorých v škole všetko nenaučia, a preto je na mne a mojom voľnom čase, aby som si doštudovala všetko, čo môžem niekedy zúročiť. Naviac, histamín...