Porsche

Alois Pavlůsek

Porsche. Už pri vyslovení tohto slova sa každému priaznivcovi a fanúšikovi automobilov či automobilového športu rozbúcha srdce o niečo rýchlejšie. Porsche, to je legenda voňajúca spáleným benzínom, legenda s neuveriteľnou históriou, či už v osobe génia Ferdinanda Porscheho, zakladateľa slávnej automobilky, alebo jeho syna Ferryho, pokračovateľa rodinnej tradície. Porsche, to je značka pýšiaca sa jedným z najslávnejších športových vozidiel všetkých čias, ikonickou deväťstojedenástkou. Iba výpočet športových úspechov, ktoré táto automobilka dosiahla, by stačil na samostatnú knihu.

Poďme teda nazrieť do dávnej histórie aj horúcej súčasnosti. Táto kniha, výnimočná nielen svojím rozsahom, podrobne mapuje kompletnú históriu automobilky. Od vzniku, prvých krôčikov, cez konštrukcie a produkciu slávnych i menej známych typov automobilov, športové úspechy, prototypy či projekty, ktoré zostali len na rysovacích doskách konštruktérov, až po dnešok a výhľad do blízkej budúcnosti. Všetky kapitoly sú sprevádzané bohatou obrazovou prílohou, ktorú renomovaný autor Alois Pavlůsek čerpal okrem iného priamo z archívu automobilky.

Čítať viac
54,90 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Žáner autosalón
Počet strán 392
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 3.12.2021
Formát 240x330 mm
Hmotnosť 2,46 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Porsche
Pôvodný jazyk čeština
EAN 9788056624708
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Alois Pavlůsek

Alois Pavlůsek

Alois Pavlůsek je absolventem Vojenské letecké školy v Košicích a Vojenské akademie v Brně. Po studiích pracoval jako letecký specialista v armádě a letectví se profesně věnuje i v současnosti, kdy publikuje v odborných leteckých časopisech. Jeho velkým koníčkem je motorismus, přičemž vášni pro jednu stopu propadl již v šesti letech, kdy poprvé sám řídil stroj ČZ 125T. Je autorem několika velmi úspěšných publikací věnovaných převážně českým značkám. Kromě letectví a motorismu se zabývá také etnografií.