Praživot

Obrázky z hlbín času

Simon Stalenhag, Anna Davour

Život na Zemi si za milióny rokov prešiel rôznymi formami. V tejto knihe sa prostredníctvom neuveriteľne živých obrazov Simona Stalenhaga zoznámite s hlavonožcami, vtákojaštermi, dinosaurami, veľrybami a inými pradávnymi živočíchmi v prostredí, v ktorom kedysi žili. Každý obrázok predstavuje vstupnú bránu do iného obdobia dlhých dejín našej planéty.

Simon Stalenhag sa vo svete preslávil svojimi pozoruhodnými obrazmi robotov a iných fantastických strojov, zasadených do prostredia bežného každodenného života. V tomto prípade sa jeho záujem o prírodu pretavil do série malieb, ktoré pôvodne vytvoril na výstavu Prírodovedného múzea v Štokholme. Vedecká novinárka Anna Davour obrazy doplnila textami, vďaka ktorým sa o pravekých tvoroch dozviete všetko podstatné a preniknete hlbšie do súvislosti vývoja života na Zemi.

Čítať viac
24,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 96
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 2.10.2020
Formát 280x250 mm
Hmotnosť 0,9 kg
Jazyk slovenčina
Ilustrátor Simon Stalenhag
Číslo dielu 3
Originálny názov URTIDSBILDER
Pôvodný jazyk nórčina
EAN 9788056616802
Vek od 10
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

Ďalšie tituly z rady "Picturebook Simon Stalenhag"

Recenzia médii

Demeter

Demeter - Praživot

Simona Stalenhaga uznávam od momentu, čo som do ruky vzal knihu Pasáž. To bola mega jazda. A aj všetky ďalšie knihy. Píšem ako keby som ich prečítal veľa. Nie je to tak: od Pasáže som čítal len Slučku (a máme doma aj českú verziu: Smyčka) a teraz túto: Praživot. Na rozdiel od Pasáže, kde bol viacmenej lineárny príbeh a Slučky, kde sa príbehy točili okolo urýchľovača je Praživot encyklopedická kn...

Autor knihy

Simon Stalenhag

Simon Stalenhag

Simon Stålenhag je medzinárodne uznávaný autor a ilustrátor kníh, pochádza a žije vo Švédsku. Vďaka svojim originálnym ilustráciám a príbehom plným fantázie, ktoré zobrazujú imaginárne stroje a bytosti v kontraste so škandinávskou každodennou realitou, dnes patrí medzi najžiadanejších vizuálnych rozprávačov na svete. V slovenskom jazyku vyšli jeho knihy Pasáž, Slučka a Praživot. Ako novinár prispieva do uznávaného vedeckého magazínu Forskning & Framsteg.