Veľká vlaková lúpež

Michael Crichton

Upršaný Londýn polovice devätnásteho storočia. Kým jedni sa kúpu v okázalom bohatstve, iní sa plahočia v odpudzujúcej špine a biede. Medzi obidvoma extrémami sa s dokonalou ľahkosťou pohybuje tajuplný džentlmen. Bohatý, príjemný a vynachádzavý tridsiatnik Edward Pierce si berie na mušku tých, čo netrú núdzu, spriadajúc pritom zločin storočia. Komu by čo i len napadlo, že džentlmen z lepšej spoločnosti môže zosnovať takú trúfalú lúpež? Kto by dokázal odhadnúť následky tohto priam neuveriteľného činu vo vlaku ťahanom parnou lokomotívou? Tento napínavý a majstrovsky vyrozprávaný príbeh založený na faktoch, rovnako pútavých ako samotná legenda, je výbušnejší než dynamit, ktorý v tej dobe ešte len čakal na svoje objavenie.

Kniha je inšpirovaná skutočnými udalosťami z roku 1855. Pri lúpeži ukradli z vlaku smerujúceho z Londýna do Folkestonu vyše sto kilogramov zlata, ktorých dnešná trhová cena sa pohybuje okolo milióna libier. Román je týmto zločinom len voľne inšpirovaný a Michael Crichton dokazuje, že je brilantným autorom napínavých dobrodružných príbehov, ktoré čitateľov zaujmú nevídanými dejovými zvratmi a neostáva im iná možnosť, len jeho knihy zhltnúť na jeden dych.

Podľa románu v roku 1978 nakrútili rovnomenný film v hlavnej úlohe so Seanom Connerym a Donaldom Sutherlandom.

Čítať viac
13,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 320
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 17.9.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,42 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov The Great Train Robbery
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ František Kôpka
EAN 9788056623213
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Recenzia médii

laska ku kniham - Veľá vlaková lúpež

Nepýtala by som sa, keby to nesúviselo s recenziou, no predstavte si, že autor Michael Crichton k celosvetovo známemu trháku napísal knižnú predlohu (ktorá je u nás dlhodobo vypredaná), nuž a ja ako veľká fanúšička jeho tvorby som si nemohla nechať ujsť ani Veľkú vlakovú lúpež. Zachytáva skutočný zločin, ktorý sa odohral v polovici 19. storočia a za ktorým stojí tajomný džentlmen zo strednej vr...

pani_tau - Veľká vlaková lúpež

Akú knihu, inšpirovanú historickými udalosťami ste naposledy čítali? Písal sa rok 1855, spoločnosť mierila k lepším zajtrajškom, keď džentlmen Edward Pierce ulúpil dvanásťtisíc libier v zlate a pobúril tak nie len anglickú verejnosť. Kto všetko stál v pozadí zločinu, ktorý viktoriánska spoločnosť označila za neslýchaný, šokujúci a ohavný? Aký je príbeh Veľkej vlakovej lúpeže, najfantastickejši...

Autor knihy

Michael Crichton

Michael Crichton

Michael Crichton bol svetoznámy americký spisovateľ, scenárista a producent, držiteľ mnohých literárnych, filmových či televíznych ocenení. Medzi jeho najznámejšie romány patrí Jurský park, Kmeň Andromeda či Vychádzajúce slnko. Všetky tieto romány boli aj sfilmované. Spolupracoval aj na seriáloch Pohotovosť či Westworld.