Vysoko citlivé dieťa

Aron N. Elaine

Prelomová príručka pre rodičov, ako z vysoko citlivých detí vychovať s porozumením a starostlivosťou šťastných, zdravých a dobre naladených ľudí.

Prelomová príručka pre rodičov vysoko citlivých detí.

Psychoterapeutka Elaine Aron ako prvá označila „vysokú citlivosť“ za vrodenú vlastnosť a vysvetlila, ako ovplyvňuje životy tých, ktorí sa s ňou narodili. Kniha Vysoko citlivé dieťa vychádza z jej dlhoročných psychoterapeutických skúseností a jej pôvodného priekopníckeho výskumu pováh a temperamentu detí. Opisuje v nej, že vysoko citlivé deti sa už rodia hĺbavé, jemnocitné, citlivé na detaily a ľahko sa nechajú ohromiť dianím okolo seba. Tieto vlastnosti ich predurčujú, aby z nich vyrástli bystrí, svedomití a tvoriví jednotlivci, no pri nesprávnej výchove a necitlivom prístupe v školských zariadeniach sa môžu zmeniť na nezvyčajne plaché, bojazlivé, alebo naopak, predvádzajúce sa deti. Len málo rodičov a učiteľov chápe, v čom pramení takéto správanie – a v dôsledku toho sú vysoko citlivé deti často nesprávne označované za spomalené, prehnane ustráchané alebo puntičkárske, a dokonca bývajú klasifikované ako „problémové deti“ (v niektorých prípadoch sú im dokonca nesprávne určené diagnózy, napríklad porucha pozornosti). Pokiaľ sú však vychovávané s náležitým porozumením a starostlivosťou, môžu z nich vyrásť šťastní, zdraví a dobre naladení dospelí.

V tejto priekopníckej knihe nájdu rodičia užitočné samotesty a prípadové štúdie, ktoré im pomôžu pochopiť ich vysoko citlivé dieťa. Nechýbajú ani rady:

• o výzvach pri vychovávaní vysoko citlivého dieťaťa

• o štyroch kľúčoch k úspešnému rodičovstvu vysoko citlivého dieťaťa

• ako upokojiť vysoko citlivé bábätká

• ako pomôcť vysoko citlivým deťom v nie príliš citlivom svete

• ako urobiť školu a kamarátstva príjemnými

V kapitolách venovaných potrebám jednotlivých vekových skupín, od novorodencov až po tínedžerov, prináša kniha Vysoko citlivé dieťa láskavé a aktuálne informácie pre učiteľov, rodičov a ich citlivé deti.

Čítať viac
19,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 312
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 23.2.2024
Formát 160x230 mm
Hmotnosť 0,48 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Lucia Lenická
EAN 9788056638293
Vek od 18
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená