Výdych, nádych: Ako si posilniť imunitu a predísť vyhoreniu

Viktor Schiller, Lucia Lackovičová

V zásade nepotrebujeme nič iné, len seba a vzduch. Dýchanie. To je základ života.

Zastavme sa a reálne zhodnoťme svoju situáciu. Čo a prečo nás vyčerpáva, prečo sa nedostatočne regenerujeme? Venujme sa tomu, čo je naozaj dôležité. Dbajme na spánok. Práve ten je spolu s pravidelným pohybom a vyváženou stravou kľúčovým atribútom zdravého života. Dajme samých seba na prvé miesto v prioritách. Naučme sa hovoriť strategické slovo nie, aby sme časom neboli nútení hovoriť nie samým sebe. Ak nie sme odpočinutí a fit, sme príťažou aj pre okolie. Zvýšme rozsah teplotného komfortu pre naše telo a pomôžme mu, aby sa tak ľahko nepodchladilo. Ľadová voda zo sprchy či v prírode má pri správnom tréningu imunostimulačné účinky. Do krvi sa nám vylúči viac látok, vďaka ktorým bude náš organizmus odolnejší proti zápalom, alebo si s nimi dokáže lepšie poradiť.

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 288
Dátum vydania 28.10.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,39 kg
Jazyk slovenčina
EAN 9788056627792
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Video

Autor knihy

Viktor Schiller

Viktor Schiller

Viktor Schiller je zakladateľ BASE systému (Burnout and Stress Elimination System) a prvým certifikovaným inštruktorom metódy Wima Hofa na Slovensku a v Česku. Šesť rokov sa venuje tréningu skupín a jednotlivcov, ktorých učí, ako dosiahnuť výnimočnú odolnosť voči chladu, ale aj voči stresu, vyhoreniu a záťažovým situáciám. Tréning, do ktorého okrem iného patria aj rôzne dychové cvičenia orientuje aj na spôsoby, ktorými si ľudia môžu upevniť imunitu a zvýšiť fyzický, či mentálny výkon. V spolupráci s odborníkmi z prostredia medicíny a vedy pracuje na programe zameranom na pacientov trpiacich ochorením skleróza multiplex. Je nadšený tanečník a rybár a je otcom dvojročného syna Viktora.

Lucia Lackovičová

Lucia Lackovičová

Milovníčka literárnej a filmovej fantastiky pravidelne recenzuje žánrové knihy na autorskej strane v Magazíne o knihách. Moderuje predovšetkým literárne a vedecké podujatia. Aktuálne zostavuje audioknihu a knihu komických poviedok od slovenských autorov. Sedem rokov spoluorganizovala literárne súťaže Martinus Cena Fantázie a Fantasy Award, zostavila viacero knižných zborníkov a minulý rok napísala biografiu Michaely Musilovej s názvom Žena z Marsu. Jej vesmírom je päťročná dcéra Ela. Spoločne s Viktorom Schillerom napísala knihu rozhovorov Nádych, výdych o posilnení imunity, odolnosti voči chladu, metóde Wima Hofa, o predchádzaní vyhoreniu a o tom, ako rôzne spôsoby dýchania dokážu ovplyvniť ľudský život, zdravie a výkon.