S eleganciou ježka

Muriel Barbery

Jeden parížsky dom. Osem bytov. Nekonečno príbehov.

Dojemný a vtipný román, ktorý vyzdvihuje tiché víťazstvá nenápadných ľudí medzi nami.

V luxusnom činžiaku v centre Paríža pracuje päťdesiatštyriročná Renée. Navonok spĺňa všetky stereotypné predstavy o domovníčke: je tučná, nepríjemná, závislá od telenoviel. Jej zamestnávatelia však nevedia, že Renée zbožňuje umenie, filozofiu, hudbu a japonskú kultúru.

V rovnakom dome žije dvanásťročná Paloma, dcéra nudného poslanca, talentované a prekvapivo jasnozrivé dievča, ktoré sa rozhodlo v deň svojich trinástych narodenín ukončiť svoj život.

Paloma a Renée skrývajú pred všetkými svoju skutočnú osobnosť a najlepšie vlastnosti, lebo tušia, že ich nedokážu alebo nechcú oceniť. Až keď do budovy príde bohatý Japonec Ozu, objavia v sebe spriaznené duše. Iba on si dokáže získať Palominu dôveru a odhaliť tajomstvo Renée, ktoré starostlivo skrýva za svojím prestrojením.

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 360
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 29.9.2023
Formát 115x185 mm
Hmotnosť 0,41 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Jarmila Pospěchová
EAN 9788056635933
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Autor knihy

Muriel Barbery

Muriel Barbery

Muriel Barbery, francúzska prozaička a učiteľka filozofie, sa narodila v roku 1969 v Casablance. Debutovala románom Une gourmandise. V roku 2006 jej vyšiel medzinárodne uznávaný bestseller S eleganciou ježka(Lindeni, 2023). Jediná ruža (Lindeni, 2021) je jej piatym románom.