Forenzná psychológia

Anton Heretik

Kľúčové dielo oboru od rešpektovaného súdneho znalca.

Forenzná psychológia je aplikovaná vedná disciplína, ktorá sa venuje teoretickým i praktickým problémom právnej praxe. Zaoberá sa ľuďmi, ktorí sa stanú páchateľmi, ale i obeťami, prípadne svedkami trestných činov, ako i psychológiou ľudí, ktorí riešia svoje občiansko-rodinnoprávne problémy.

Autor publikácie, prof. PhDr. Anton Heretik, PhD., prednáša forenznú psychológiu pre poslucháčov psychológie a práva i ďalších pomáhajúcich profesií. Postupne vás oboznámi s históriou vzniku a vývinom forenznej psychológie, s problematikou rôznych foriem trestnej činnosti, domáceho násilia, závislosti od psychotropných látok i s ďalšími poznatkami, ktoré s týmto odborom súvisia. Prostredníctvom zaradených skutočných prípadov, s ktorými sa stretol počas svojej 40-ročnej súdno-expertíznej praxe, budete mať príležitosť nahliadnuť do zložitej mysle páchateľov rôznych trestných činov a pochopiť príčiny, ktoré ich viedli k spáchaniu činu. Kľúčové dielo v danom odbore vychádza teraz vo 4. vydaní, doplnené o nové poznatky, ale aj skúsenosti, ktoré autor získal pri práci súdneho znalca.

Čítať viac
32,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 608
Dátum vydania 6.9.2019
Formát 167x225 mm
Hmotnosť 1,23 kg
Jazyk slovenčina
EAN 9788056612132
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Video

Autor knihy

Anton Heretik

Anton Heretik

Anton Heretik je slovenský psychológ a súdny znalec so zameraním na klinickú a forenznú psychológiu. Vyštudoval psychológiu na Univerzite Komenského v Bratislave. Publikoval desiatky vedeckých štúdií z oblasti psychopatológie, psychoterapie a psychodiagnostiky. Ako súdny znalec z odboru psychológia sa venuje najmä posudzovaniu páchateľov závažnej násilnej kriminality. Napísal prvú česko-slovenskú vysokoškolskú učebnicu forenznej psychológie Forenzná psychológia.