Ako hovoriť s malými deťmi, aby nás počúvali

Príručka prežitia pri malých deťochvo veku 2 - 7 rokov

Joanna Faber, Julie King

Autentické príbehy v sprievode kreatívnych nápadov pomôžu rodičom pochopiť, že nie sú jediní, ktorí si trhajú vlasy pri hádkach o čistení zubov, naháňaní malých prieskumníkov a mnohých iných dilemách, s ktorými sa stretnete pri výchove detí.

Príručka s úvodom od Adele Faber, spoluautorky celosvetového mega-bestselleru Ako hovoriť, aby nás deti počúvali – Ako počúvať, aby nám deti dôverovali, by mala byť povinnou výbavou každého, kto žije alebo pracuje s malými deťmi.

Joanna Faber a Julie King, obe odborníčky na rodičovstvo, zdieľajú svoje rokmi nahromadené vedomosti, ktoré získali pri vedení výchovných kurzov How To Talk určených pre rodičov, učiteľov a pediatrov.

Čo urobíte s malým dieťaťom, ktoré si odmieta umývať zuby, kričí v autosedačke, odstrčí iné dieťa, nechce jesť zeleninu, hádže knihy do knižnice alebo robí cirkus v supermarkete? Táto kniha, zameraná na bežné výzvy a konflikty, vám poskytne základný manuál komunikačných stratégií. Nájdete v nej i kapitolu, ktorá sa venuje špeciálnym potrebám detí s poruchami autistického spektra a senzorického spracovania.

S pomocou tejto knihy z vašich detí vyrastú samostatné veľké dievčatá a veľkí chlapci, ktorí budú ochotne spolupracovať nielen s vami, ale i s učiteľmi, súrodencami a svojimi rovesníkmi.

„Táto kniha zo mňa skutočne urobila lepšiu matku.“ – Lydia Kiesling, The New York Times.

„Autentické príbehy, s ktorými sa dokážete stotožniť, v sprievode kreatívnych nápadov [Faberovej a Kingovej] pomôžu rodičom pochopiť, že nie sú jediní, ktorí si trhajú vlasy pri hádkach o čistení zubov, naháňaní malých prieskumníkov a mnohých iných dilemách, s ktorými sa stretnete pri výchove detí.“ – Publishers Weekly

Čítať viac
11,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 296
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 1.4.2022
Formát 167x225 mm
Hmotnosť 0,47 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Radka Smržová
EAN 9788056624388
Vek od 18
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Recenzia médii

knihomolka_z_lesa - Ako hovoriť s malými deťmi, aby nás počúvali

Och táto kniha! Samé múdrosti v nej. Veľmi, veľmi inšpiruje. Poučuje láskavým spôsobom. Nehovorí, že cieľom je dokonalosť, ale práca na sebe, premýšľanie nad konaním a nad slovami, ktoré nie vždy dávajú zmysel a veľakrát rania. Správna komunikácia je jednou z najdôležitejších oblastí vzťahov. Spôsob, akým sa rozprávame s deťmi sa neskôr stáva ich vnútorným hlasom. Často býva ovplyvnený emóciami...