Kráľovná Paríža

Príbeh Coco Chanel

Pamela Binnings Ewen

Príbeh módnej ikony Coco Chanel.

Legendárna módna návrhárka Coco Chanel je uznávaná pre svoj sofistikovaný štýl, preslávila sa ikonickými malými čiernymi šatami a opojným parfumom Chanel No. 5. Za verejne známou osobnosťou sa však ukrýva komplikovaná žena snujúca intrigy a opradená záhadnými klebetami. Kráľovná Paríža, nový román oceňovanej autorky Pamely Binnings Ewenovej, na základe nedávno odhalených vojenských záznamov farbisto vykresľuje skrytý život Coco Chanel počas štyroch rokov nacistickej okupácie Paríža uprostred druhej svetovej vojny.

Coco Chanel dokázala byť veselá, bezstarostná a štedrá, no zároveň aj bezohľadná, manipulatívna či dokonca krutá. Keď sa priženie víchor vojny a po Champs-Élysées pochodujú vojská Wehrmachtu, Coco Chanel sa ocitá v hoteli Ritz spolu s vrchným ríšskym velením. V obkľúčení nepriateľa vedie súkromnú vojnu v snahe vytrhnúť riadenie vlastnej voňavkárskej spoločnosti z rúk svojho židovského obchodného partnera Pierra Wertheimera. Ten pod hrozbou silnejúceho antisemitizmu utiekol do Spojených štátov s tajným receptom na výrobu parfumu No. 5. Coco nesúhlasí s jeho zámerom presunúť výrobu na perifériu New Yorku, a tak sa zo všetkých síl snaží previesť spoločnosť do svojho výlučného vlastníctva. Módny dom Chanel nesmie padnúť.

Zatiaľ čo sa Coco snaží udržať svoju dovtedajšiu životnú úroveň, Paríž gniavi železná päsť nemeckej nadvlády. Coco Chanel – žena tvrdá ako žula – urobí všetko pre to, aby prežila. Pristane dokonca aj na kolaboráciu s nacistami, aby ochránila svoje najväčšie tajomstvá. Keď z nej Nemecko potajomky urobí špiónku pre Ríšu, stáva sa agentkou F-7124 s krycím menom Westminster. Ale prečo? A kam až zájde v snahe zabrániť, aby ju búrlivá minulosť prenasledovala v budúcnosti?

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 384
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 17.6.2022
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,637 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 4
Prekladateľ Nikoleta Račková
EAN 9788056627181
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Pamela Binnings Ewen

Pamela Binnings Ewen

Pamela Binnings Ewen žije a píše v americkom Texase. Kým sa stala svetoznámou spisovateľkou, pracovala ako právnička. Jej romány sú oceňované nielen čitateľkami a čitateľmi, ale aj odbornou porotou. Za svoj román The Moon in the Mango Tree získala ocenenie Eudora Welty Memorial Award. Jej ostatný román Kráľovná Paríža rozpráva príbeh módnej ikony Coco Chanel a vychádza v slovenskom preklade vo vydavateľstve Lindeni.