Jej skrytá genialita

Marie Benedict

Nová kniha o významnej žene našich dejín z pera autorky bestselleru Jediná žena v miestnosti.

Svojím objavom zmenila svet. Cenu však získali traja muži.

Rosalind Franklinová bola múdra, krásna, ale vždy tak trochu iná. Či už pracovala v laboratóriu v Paríži, ktoré zbožňovala, alebo na univerzite v Londýne, medzi chladnými a odmietavými mužmi, jej najväčšou láskou bola veda. Tie nemenné zákony fyziky a chémie, ktorými sa riadia jej experimenty.

Keď ju poveria prácou na výskume štruktúry DNA, verí, že dokáže odkryť jej tajomstvá. Ešte pár röntgenových snímok a odhalí stavebné kamene života. Už nikdy nebude musieť počúvať, ako sa na ňu sťažujú jej kolegovia, najmä Maurice Wilkins, ktorý by radšej spolupracoval s Jamesom Watsonom a Francisom Crickom, než s ňou.

A potom sa to konečne stane – dvojitá špirálová štruktúra DNA sa jej odhalí s dokonalou jasnosťou. Ďalší priebeh udalostí však Rosalind nikdy nemohla predvídať.

Silný román o žene, ktorá obetovala svoj život, aby objavila podstatu našej DNA, a ktorej obrovský prínos muži okolo nej zamlčali.

Čítať viac
21,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 304
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 28.10.2022
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,57 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 5
Prekladateľ Denisa Jahičová
EAN 9788056627808
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

knihomolky.wordpress.com - Jej skrytá genialita

Výnimočných žien v histórii je mnoho, no neraz ich cesta za úspechom bola plná prekážok. O jednej z takýchto žien napísala aj svoj další román Marie Benedict, ktorá sa vo svojej tvorbe venuje často neznámym, ale kľúčovým ženám z minulosti. Rosalind Franklinová pochádzala zo zámožnej a významnej židovskej rodiny z Anglicka. Jej vášňou však vždy bola veda, čím sa v mnohom vymykala svojej rodine a...

Autor knihy

Marie Benedict

Marie Benedict

Marie Benedict je právnička s viac ako desaťročnou advokátskou praxou. Študovala históriu a právo a s rodinou žije v Pittsburghu. Štúdium histórie ju priviedlo aj k písaniu. Fascinujú ju príbehy žien z histórie, ktorým chce vzdať hold a ukázať ich výnimočnosť. Slovenskí čitatelia a čitateľky tak mohli spoznať silný príbeh Hedy Lamarrovej, holywoodskej ikony a zároveň vedkyne v románe Jediná žena v miestnosti, V tieni Einsteinai, Jej skrytá geniality či záhadný príbeh zmiznutia známej spisovatelky v románe Tajomstvo Agathy Christie.