Sestry Chanel

Judithe Little

Príbeh dvoch ambicióznych žien, ktoré navždy zmenili svet módy.

Román o prežití, biede, láske, triumfe – a o sestrách, ktoré navždy zmenili svet módy

GABRIELLE „COCO“ CHANEL A JEJ MLADŠIA SESTRA ANTOINETTE mali ťažký osud. Po smrti matky ich opustil otec a ony spolu so staršou sestrou vyrastali medzi chladnými kláštornými múrmi pod vedením zbožných a prísnych mníšok. Tam ich pripravovali na jednoduchý život, no sestry napriek tomu vždy verili, že sú predurčené na niečo lepšie. Po nociach spriadali tajné plány z romantických kníh a výstrižkov z časopisov, ktoré ukrývali pod podlahovými doskami. Snívali svoj sen o krásnej budúcnosti.

Len čo dosiahli plnoletosť, so zúrivým odhodlaním sa vydali dokázať, že sú hodné spoločnosti, ktorá ich nikdy neprijala. Tvrdá drina ich vyviedla z chudoby do štýlových kaviarní v Moulins, na oslnivé scény vo Vichy… a do malého obchodu s klobúkmi na rue Cambon v Paríži. Tam začala hviezda Chanel stúpať.

Keď však vypukla prvá svetová vojna, život sestier sa neodvolateľne zmenil a osud ich rozdelil. Obe si musia nájsť vlastné miesto vo svete.

Čítať viac
21,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 384
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 15.9.2023
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,682 kg
Jazyk slovenčina
Ilustrátor Judithe Little
Číslo dielu 7
Prekladateľ Denisa Jahičová
EAN 9788056635568
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Judithe Little

Judithe Little

Judith je oceňovanou autorkou dvoch románov: Wickwythe Hall a Sestry Chanel, ktorá vyšla v slovenčine vo vydavateľtstve Lindeni. Vyrastala vo Virgínii a vyštudovala právo, ktorému sa stále venuje popri spisovateľskej kariére. Vo voľnom čase sa venuje jazde na koňoch, čítaniu a dobrovoľníctvu.