Na Zemi sme na chvíľku nádherní

Ocean Vuong

i Pripravujeme

Román plný túžby, bolesti a surovej úprimnosti.

Brilantný, srdcervúci, nežný, originálny – debutový román Oceana Vuonga je rozsiahlym a zdrvujúcim portrétom rodiny a zároveň dokladom oslobodzujúcej sily rozprávania.

Rozprávač, ktorému nikto nepovie inak ako Psíček, sa v svojich takmer tridsiatich rokoch rozhodne napísať list, v ktorom odkrýva rodinnú históriu. Tá sa začína ešte pred jeho narodením vo vojnovom Vietname a dovoľuje matke nazrieť do okamihov svojho života, ktoré nikdy nepoznala. Román prináša svedectvo o iste láskyplnom, avšak komplikovanom vzťahu medzi slobodnou matkou a jej synom, ako aj surový pohľad na otázky rasy, spoločenskej vrstvy, sexuality a maskulinity. Román Na Zemi sme na chvíľku nádherní nás uvádza do sveta závislosti, násilia a traumy, ide až na dreň súčasnej americkej skúsenosti, zároveň však nestráca zmysel pre súcit a pochopenie.

Román Oceana Vuonga je básnickým obrazom sily prameniacej z možnosti vyrozprávať vlastný príbeh a prelomiť ticho tých, ktorí ostali nevypočutí.

Čítať viac
18,99 € Odporúčaná cena
Expedujeme 31.5.2024

Informácie

Počet strán 248
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 7.6.2024
Formát 130x200 mm
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Miroslav Bellay
EAN 9788056640203
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Ocean Vuong

Ocean Vuong

Ocean Vuong (* 1988 Saigon) je americký básnik, esejista a prozaik vietnamského pôvodu. Je autorom básnických zbierok Night Sky with Exit Wounds (2016) a Time is a Mother (2022). Jeho prozaický debut, román Na Zemi sme na chvíľku nádherní (v orig. On Earth We’re Briefy Gorgeous) sa v USA stal bestsellerom a získal niekoľko ocenení: dostal sa do užšieho výberu National Book Award v roku 2019 a v roku 2020 získal American Book Award. V autobiograficky ladenom príbehu o pamäti, strate a túžbe sa prihovára čitateľom jazykom básnika, v ktorom sa snúbi naliehavosť a jemnosť, surovosť aj láska.